Progames
img_0
Americas ArmyBattlefield 2Battlefield 2142Call of DutyCall of Duty 2Call of Duty 4Counter Strike 1.5Counter Strike 1.6Counter Strike SourceEnemy TeritoryEnemy Territory: Quake WarseSportFifaHardwareNeed for Speed: Pro StreetOFFPro Evolution SoccerProGamesQuake IIIQuake IVQuake LiveSoftwareSoldatStarcraft
Wyczysc filtr
p Forum » Inne » Hosting » [opinia] meno.pl
drukuj
Autor
odpowiedz
ognos
ognos
Data rejestracji: 01.02.2006, 0:00
[opinia] meno.pl 12.05.2007, 15:00
br
Nie polecam jakichkolwiek kontaktów z tą firmą (nawet serwrów sponsorowanych). Wyląnczają je bez powodu, bez zadnego powiadomienia, a w wyjaśnieniach zwalaja wine na druga strone (np ze nie pasuje im banner ktory sam dostarczyli)

[SIZE=4][COLOR=red]0 PROFEJONALIZMU NIE POLECAMsmile![/COLOR][/SIZE]

br
ognos
ognos
12.05.2007, 15:06
br
A na dodatek zobaczcie sobie strone: http://meno.pl/ i http://www.koronowicz.com/blog/ gdzie koronowicza byla duzo wczesniej. normalnie porazka

br
IMEK
IMEK
Data rejestracji: 28.11.2006, 19:35
12.05.2007, 15:07
br
0 PROFESJONALIZMU smilesmilesmilesmilesmile

Od dziś nasz serwer publiczy zostaje wyłączony z powodu ?
Sami przeczytajcie poniżej przedstawiam fragment rozmowy z przedstawicielem Meno

Ja 15:11:41
Witaj
MENO 15:12:01
Cześć
Ja 15:12:11
Mam pytanie.
Ja 15:12:19
Dlaczego serwer ventrillo nie dziala ?
MENO 15:12:38
bo jest awaria?
MENO 15:12:47
a wogóle o który serwer vent chodzi?
Ja 15:12:53
o serwer publiczny ProGames.pl
MENO 15:13:04
no to my z wami rozwiazujemy wspolprace

(....)

MENO 15:13:15
takze macie venta z glowy
Ja 15:13:23
trudno.
MENO 15:13:29
wasza wina btw.
Ja 15:13:32
powodzenia na przyszlosc, z taką organizacją
MENO 15:13:36
u2
MENO 15:13:29
wasza wina btw.
Ja 15:13:45
dlaczego ? dlatego że nie skorzystaliśmy z waszych uslug webmasterskich ?
MENO 15:13:51
nie nie
MENO 15:13:57
usuneliście reklame webspella.pl

(...)

MENO 15:15:46
no chyba wam sie cos w glowach pomieszalo
MENO 15:15:57
ale do tego ma byc jeszcze banner webspella
MENO 15:16:03
dobra nie ma o czym gadac
MENO 15:16:11
dobrze ze sie przypomiales
Ja 15:16:11
nie bylo takiej umowy o bannerze webspell, w zamian za serwer ventrillo miala byc tylko reklama meno
MENO 15:16:18
bo ja nie mam wgladu w serwery vT
MENO 15:16:43
a i tak trawka mnie ostatnio tak wkurwil ze nie mialo sensu dalsze sponsorowanie was
MENO 15:16:52
takiej bezczelnego typa swiat nie widzial
MENO 15:17:02
no to good luck

Sami oceńcie

br
Nakamura
Nakamura
Data rejestracji: 25.11.2006, 20:33
12.05.2007, 15:36
br
no to typ naprawde sie wykazal profesjonalizmem

br
ognos
ognos
12.05.2007, 15:45
br
zamieszcze jeszcze rozmowe ktora Siare z meno.pl tak zdenerwowala:
http://progames.pl/Rozmowa2.txt

nuclear to moj klan.

br
Sieja1
Sieja1
Data rejestracji: 02.02.2007, 22:53
12.05.2007, 16:06
br
Myślę, że to po prostu zwykły zbieg okoliczności i że każda ze stron zachowała się troche nieodpowiednio. Nie wiem kto pierwszy zaczą ale widać jak się to skończyło...

br
assasin
assasin
Data rejestracji: 02.02.2007, 19:01
12.05.2007, 16:19
br
co za popaprancy.... Trzeba jak najszybciej znalezc nowego sponsora serwera vent. Vent to duza reklama poniewaz osoby zglaszajace sie po kanal w zamian mialy wrzucic na strone klanu button progames.pl. Trwace wyslalem kilka stron multigamingow... Zal to meno.pl.

br
cOw.
cOw.
Data rejestracji: 10.05.2007, 17:40
12.05.2007, 18:07
br
nie osmieszajcie sie... co to za sponsor? umowa slowna nic wiecej, wiec co ty gadasz, zalatw umowe pisemna i juz, nie spelni wymogow to do sadu...

br
ognos
ognos
12.05.2007, 18:09
br
ale ja tu nie mowie o zadnym zrywaniu umow. chodzi tylko o podejscie osob z tej firmy.

br
Meno.pl
Meno.pl
Data rejestracji: 12.05.2007, 17:48
12.05.2007, 18:09
br
Witam!

Chciałbym przedstawić całą sytuację. Aby Państwo mogli sobie wyrobić opinię po wysłuchaniu obu stron a nie tylko jednej, która sypie oszczerstwami jak z rękawa.

Nasza współpraca z serwisem Progames.pl rozwijała się na początku bardzo owocnie. Nie było żadnych problemów. My sponsorowaliśmy serwisowi serwer Vent a oni użyczyli nam na miesiąc hostingu pod nasz serwis jako że mieliśmy problemy z Apachem na serwerze dedykowanym. W miedzy czasie Trawka pomagał nam rozwijać nasz serwis będąc administratorem i moderatorem na forum. Strona chodziła bez zarzutu. Nasz serwis wyświetlał w ramach głębszej współpracy dodatkowo banner Progames.pl i button. Z dnia na dzień Trawka zablokował nasz serwis nie licząc się z tym, że możemy stracić użytkowników i pozycję jaką z trudem zdobiliśmy. Wiedząc, że nasz serwis jednak generuje jakiś ruch szybko przenieśliśmy nasz serwis na inny hosting. Odpowiedź Trawki byłą taka że w następnym miesiącu czyli za kilkanaście dni włączy nam się hosting (odnowienie limitu) i będziemy mogli sobie zgrać dane z FTP. Było to bardzo niesmaczne ale co mogliśmy zrobić? Musieliśmy czekać. Serwis został finalnie przeniesiony. Ale to nie koniec. Chcąc dalej kontynuować współprace i zapomnieć o tym co się wydarzyło kilkakrotnie pisaliśmy do Pana Trawki - bez odzewu. Serwis Progames.pl był dalej sponsorowany pomimo zachowania właściciela. Kiedy po dwóch tygodniach nawiązaliśmy kontakt Pan Trawka oznajmij, że wycofuje banner Webspella z ich serwisu ponieważ zostaje zmieniona polityka reklamowa. Oczywiście my ich jeszcze przez długi czas reklamowaliśmy. Sponsoring polegał przede wszystkim na tym, że my w zamian za dobrą reklamę hostowaliśmy serwery głosowe. W tym przypadku za reklamę Webspella i Meno w partners. No nic, myśleliśmy że to tylko przejściowe problemy ale po tym jak szanowny Pan Trawka zbudował serwis Nuclear Outside na naszym CMSie przypisując sobie kod własnym nickiem nie wytrzymaliśmy. Po rozmowie z Imkiem zdecydowaliśmy się wyłączyć serwer głosowy głównie przez postawę właściciela serwisu.

Odnośnie wyłączania serwerów. Nigdy nie wyłączamy serwera bez uprzedniego powiadomienia właściciela. Tak było w tym przypadku. Sieja, który widać, że jest dwulicowy może coś na ten temat powiedzieć. Wygrał u nas w konkursie serwery i działają, nieprawdaż?

Co do strony Konowicza, można zauważyć pewne podobieństwo ale nie można jednoznacznie stwierdzić, ze jest to kopia. Jedyne co jest charakterystyczne to slogan. Ale o ile mi wiadomo, wolno używać zwrotów angielskich o ile nie są one prawnie zastrzeżone. Wzór strony Kononowicza ani nie jest zastrzeżony ani jej slogan.

A jeśli mnie nazywacie dzieckiem to spójrzcie na to co prezentuje sobą Trawka. Robi wszystko żeby zepsuć współpracę, jest bezczelny a później gdy po prostu rezygnujemy ze sponsoringu pisze jakieś dziecięce tematy na forum. Opinie pozostawiam Państwu.

P.S

Pozdrawiam Sieje.

br
IMEK
IMEK
12.05.2007, 18:11
br
c0w nie o to chodzi.
Nie chcą współpracować to nie, w końcu nie podpisaliśmy umowy pisemnej.
Ale chodzi o fakt jak postępują z swoimi partnerami.

br
Fracho
Fracho
Data rejestracji: 06.05.2007, 23:25
12.05.2007, 18:12
br
Oj nie ładnie mono.pl przezwas nie moge z kumplami pograć i pogadać. A porozmowach widać , że zachowałes sie jak dziecko które strzeliło wocha. pozdro

br
IMEK
IMEK
12.05.2007, 18:19
br
Meno.pl napisał:[hr]Witam!

Pana Trawki - bez odzewu. Serwis Progames.pl był dalej sponsorowany pomimo zachowania właściciela. Kiedy po dwóch tygodniach nawiązaliśmy kontakt Pan Trawka oznajmij, że wycofuje banner Webspella z ich serwisu ponieważ zostaje zmieniona polityka reklamowa. Oczywiście my ich jeszcze przez długi czas reklamowaliśmy. Sponsoring polegał przede wszystkim na tym, że my w zamian za dobrą reklamę hostowaliśmy serwery głosowe. W tym przypadku za reklamę Webspella i Meno w partner.

1. Wy nas reklamowaliście ? przez długi czas ? 2 dni temu wycofalismy waszą reklamę WEBSPELL.PL, 15 minut na webspell.pl naszej już nie było
2. serwerY glosowe ? ile ich było ? 2,3 10 ? ja widzialem tylko 1! i z 50 slotami a nie jak wczesniej sie umawialismy 100!
3. Podczas umowy slownej ze mną o serwer VT reklama miała obowiązywać tylko meno.pl

br
ognos
ognos
12.05.2007, 18:21
br
No i w tym momencie Meno.pl vel Siara mijasz się bardzo z prawdą. Sprawa sonsoringu serwera ventrillo nigdy nie była omawiana ze mną tylko z moimi współpracownikami. Wymiana bannerami z webspell.pl byla to calkiem osobna sprawa zalatwiana miedzy nami. Byla to typowa wymiana banner za banner. Z hostingiem tez wygladalo inaczej. Powiedziales ze masz problem z serwerem (firma hostingowa ma problem z serweremsmile) i zapytales czy niemoglbym uzyczyc ci serwera. Mialem taki do dyspozycji to ci go udostepnilem. Strona webspell.pl byla faktycznie dos popularna i generowala duzo ruchu. Dzien przed blokada konta (1GB przed gorna granica) poinformowalem ci o fakcie ze nie bede doplacal do tego interesu i ze albo sam zaplacisz za dodatkowy transfer albo sciagnij sobie dzisiaj pliki i wgraj je gdzie indziej. Nastepnego dnia gdy strona zostala zablokowana naskoczyles na mnie ze nie masz plikow. Powiedz mi dlaczego nie sciagnales ich w tym dniu w ktorym cie poinformowalem o wyczerpujacym sie transferzesmile wszystkie informacje, ktore tutaj podaje moge udukomentowac archiwum gg (niestety tylko takie dowody na te wszystkie rzeczy istnieja). Jeszcze raz podkreslam sprawy progames.pl (czyli sponsoringu ventrillo) i mojej osobistej wspolpracy z webspell.pl (udostepnialem swoj prywatny serwer nie powiazany z progames.pl) nie maja ze soba nic wspolnego i sa czysta manipulacja Meno.

P.S. Prosze nie zostac zwiedzonym podnioslym i oficjalnym otnem wypowiedzi Siary, jest to robione tylko pod publike teraz. Jego prawdziwa twarz przedstawiaja cytowane wyzej rozmowy.

br
assasin
assasin
12.05.2007, 18:30
br
Meno.pl wasze zachowanie bylo bardzo nie taktowe poniewaz nie daliscie wczesniej info o wylaczeniu servera (po za rozmowa z imkiem).
IMEK:
1. Wy nas reklamowaliście ? przez długi czas ? 2 dni temu wycofalismy waszą reklamę WEBSPELL.PL, 15 minut na webspell.pl naszej już nie było
2. serwerY glosowe ? ile ich było ? 2,3 10 ? ja widzialem tylko 1! i z 50 slotami a nie jak wczesniej sie umawialismy 100!
3. Podczas umowy slownej ze mną o serwer VT reklama miała obowiązywać tylko meno.pl

I to wlasnie w wykonianu Meno.pl jest rewelacja. My zapewniamy wam wszystko co w umowie i dotrzymujemy slowa a wy odwalacie takie gowno. Brawa dla Meno.pl.

br
Meno.pl
Meno.pl
12.05.2007, 18:42
br
Witam!

Osobiście uważam, że nie ma sensu prowadzenia dalej tej rozmowy ponieważ wszyscy tutaj niestety są z serwisu Progames.pl a to gwarantuje stronniczość.

Ktoś wspomniał, że nasze serwery zostały nagle wyłączone. Była to awaria serwera pierwsza od 4 miesięcy, którą naprawiliśmy w zaledwie dwie godziny. Bezapelacyjnie świadczy to o jakości naszych usług. Standardowo liczba slotów jest pomniejszana ponieważ puste sloty generują niepotrzebne obciążenie procesora. Jeśli klientowi brakuje slotów przełączamy na większą ilość zgodnie z umową słowną ponieważ mało kto potrafi je wykorzystać. Odnośnie usunięcia bannera Webspell.pl to nikt nas nie poinformował o jego wyłączeniu także tutaj właśnie można zobaczyć wasz profesjonalizm. Dziecięcy portal, który nic nie potrafi tylko głośny krzyczeć o to co im się nie należy.

Gorąco pozdrawiam,
Jakub Grabski
członek grupy Meno.pl

br
assasin
assasin
12.05.2007, 18:55
br
Meno.pl skoro zwiększaliście ilosc stolow to jakim cudem server byl pełen wieczorem gdy było 50 osob...
trochę mija się to z prawda...

br
Meno.pl
Meno.pl
12.05.2007, 19:12
br
Witam!

Nie zostaliśmy o tym poinformowani.
Nie posiadamy jakiegoś monitora liczby użytkowników na serwerze. Także w waszym interesie leżało poinformowanie nas o zaistniałej sytuacji.

Pozdrawiam,
JG

br
ognos
ognos
12.05.2007, 20:04
br
Zostales poinformowany o usunieciu banneru w tym samym dniu w ktorym go wywalile. Ale to tak pozatym ,poniewaz jak juz pisalem ta sprawa nie ma nic wspolnego z serwerem ventrillo.

br
delete
delete
Data rejestracji: 08.02.2007, 18:13
12.05.2007, 20:34
br
Kolega prawnik, żałuje że to nie była pisemna umowa bo już byśmy wygrali w sądzie. Drugi kolega student psychologii na UW od razu zauważył u przedstawiciela nemo niedojrzałość i brak autorytetu, co defakto przekłada się na wybronienie się czym się da i ucieczka z podkulonym ogonem.

Ja osobiście nie mam nic do powiedzienia w tej sprawie ponieważ mnie ona nie dotyczyła w jakim kolwiek stopniu.

br
cl Strony: 1 2 z 2 »
Zaklady otwarte
Ostatnie wyniki
RSS
Zobacz wi?cej
lewa Osób online: 20 | Zarejestrowanych: 10279 prawa
Czytnik Dodaj zaklad
Ostatnie filmy
Ostatnie galerie
RSS
tv
Dodał: IMEK - 01.12.2010 - 14:19
Liczba odsłon: 2288
tv
Dodał: IMEK - 04.11.2010 - 11:06
Liczba odsłon: 4149
tv
Dodał: IMEK - 24.10.2010 - 1:26
Liczba odsłon: 2295
Zobacz więcej
Nasze serwisy ET COD Quake Live ForumET
bar_bottom
Partnerzy
bar_bottom
FAQ | Projektowanie stron | Polityka Prywatnosci | Reklama | RSS | Wspólpraca | Kontakt |
p_stopka
© 2006-2012 Wszelkie prawa zastrzeżone by Progames.pl
bottom_line
Strona domowa Dodaj do ulubionych Redakcja